Tutkimusmatkalla vuodesta 1994
Tutkimusmatkalla vuodesta 1994
Hae

Aurora-lehti on siirtynyt osoitteeseen www.utu.fi/aurora.
Tätä sivustoa ei enää päivitetä.

Lue Auroraa

Vuoden alumni Aleksi Randell: Turun yliopisto ja Turun kaupunki kehittyvät ja uudistuvat yhdessä

Toimitusjohtaja Aleksi Randell pitää tärkeänä kotikaupunkinsa ja kotiyliopistonsa tiivistä yhteistyötä, joka edistää koko seudun positiivista kehitystä.

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajana työskentelevä Aleksi Randell valittiin Turun yliopiston vuoden alumniksi yliopiston 98. vuosijuhlassa 28.2.2018.

Randell on aiemmassa tehtävässään Turun kaupunginjohtajana ollut Turun yliopiston aktiivinen yhteistyökumppani ja edistänyt monia yliopistolle tärkeitä asioita. Tunnustuksella Turun yliopisto kiittää Randellia pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta työstä Turun kehittämisessä dynaamiseksi ja rohkeasti uudistuvaksi eurooppalaiseksi yliopisto- ja kulttuurikaupungiksi.

Vuoden alumniksi valittu Randell kertoo arvostavansa huomionosoitusta.

– Yliopiston merkitys Turun ja koko seudun kehittymiselle on suuri, ja sen kytkeytyminen paitsi kaupungin myös koko ympäröivän yhteisön hyvinvointiin on ilmeinen. Yliopiston merkitys näkyy vahvasti myös Turun kaupungin visiossa, jota sain olla tekemässä.

Randell kertoo kaupunginjohtajana kokeneensa yliopiston kanssa tehdyn yhteistyön tärkeäksi monessa mielessä.

– Minusta on hienoa, että kotikaupunki ja yliopisto menestyvät – ja hyvällä tavalla uudistuvat yhdessä. Tavoitteista esimerkiksi se, että Turku on Suomen paras opiskelijakaupunki, on yhteinen, ja sen eteen olemme tehneet tiiviisti yhteistyötä opiskelijoiden ja yliopiston kanssa.

Aktiiviset alumnit ovat voimavara yliopistolle

Randell valmistui Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi vuonna 2007. Taloustiedettä pääaineenaan lukenut Randell opiskeli yhteiskuntatieteitä laajemminkin – samalla kun jo varhain oli aktiivisesti mukana yhteiskunnallisessa ja poliittisessa vaikuttamisessa.

– Kaupunginjohtajan työssä talouden lainalaisuuksien ymmärtäminen ja perehtyneisyys yhteiskuntapolitiikkaan olivat tietenkin hyödyllisiä. Nykyisessä tehtävässäni olen paljon tekemisissä talouden kasvutavoitteiden, yhteiskunnallisen vaikuttamisen sekä trendien ja muutosten kanssa, ja tutkintoni tarjoamat tiedot ja taidot ovat edelleen relevantteja.

Randell on tyytyväinen siihen, että alumnit nähdään Turun yliopistossa kiinteänä osana yliopistoyhteisöä.

– Suomessa alumnitoiminnan perinne ei vielä ole niin pitkä kuin monissa muissa maissa, mutta on hyvä, että traditio vahvistuu. Opiskeluaika on merkityksellistä aikaa, joka vaikuttaa myöhempään elämään. Valmistuneet ovat valmiita ja halukkaita ylläpitämään yhteyksiään yliopistoon. Alumnit voivat monella tavalla edistää yliopiston menestystä ja myötävaikuttaa esimerkiksi opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksiin, Randell sanoo.

Yliopiston merkitys Turun ja koko seudun kehittymiselle on suuri, sanoo vuoden alumni Aleksi Randell.