Tutkimusmatkalla vuodesta 1994
Tutkimusmatkalla vuodesta 1994
Hae

Aurora-lehti on siirtynyt osoitteeseen www.utu.fi/aurora.
Tätä sivustoa ei enää päivitetä.

Lue Auroraa

Turun yliopisto Suomen paras Unifin tilaamassa maineraportissa

Suomalaisyliopistojen ja rehtorineuvosto Unifin tilaama Luottamus ja maine 2021 -raportti (T-Media Oy) arvioi 14 suomalaisyliopiston mainetta. Suhteessa kaikkiin suomalaisiin yliopistoihin Turun yliopisto arvioidaan kokonaismaineeltaan parhaaksi.

Erityisesti päätehtävissään tutkimuksessa ja opetuksessa Turun yliopisto saa huippuarviot asteikolla 1–5: Turun yliopisto tekee korkealaatuista tieteellistä tutkimusta (4,12) ja kouluttaa osaavia ihmisiä (4,19).

– Voimme olla ylpeitä luottamuksesta siihen, että hoidamme perustehtävämme erinomaisesti: meillä tehdään korkealaatuista tutkimusta ja koulutamme osaavia ihmisiä, sanoo rehtori Jukka Kola.

Raportissa kokonaismaine muodostuu kahdeksasta eri tekijästä, jotka ovat vuorovaikutus, innovaatiot, johto, talous, hallinto, vastuullisuus, työpaikka sekä tuotteet ja palvelut.

– Paransimme arviotamme kaikissa selvityksen mainemallin kahdeksassa osatekijässä kahden vuoden takaisesta. Tämä on erinomainen tulos ja saavutus etenkin näinä vaikeina koronavuosina, rehtori Kola sanoo.

Raportissa arvioidaan myös yliopiston onnistumista profiloitumisessaan. Raportin valossa Turun yliopisto suoriutuu erittäin mallikkaasti strategisissa painotuksissaan: Turun yliopiston nähdään rakentavan kestävää tulevaisuutta (4,01) ja olevan vastuullinen yhteiskunnallinen vaikuttaja (4,00). Turun yliopiston nähdään sijaitsevan maantieteellisesti vetovoimaisella alueella (4,18) ja olevan kiinnostava yhteistyökumppani (3,90). Strategisten väittämien osalta arvosanat ovat paremmat kuin vuonna 2019, jolloin maineraportti viimeksi teetettiin.

– On tärkeää ja hienoa, että strategiset painotuksemme tunnistetaan – ne ovat menestystekijöitämme. Tämäkin osoittaa osaltaan, että työmme Turun yliopiston strategian 2021–2030 parissa kantaa jo nyt hedelmää, rehtori Kola toteaa.