Nykyään tiedetään, että suolistomikrobistolla on yhteyksiä lihavuuteen, metabolisiin sairauksiin sekä muihin kansanterveydellisesti merkittäviin tautitiloihin. Turun yliopiston FinnBrain-tutkimuksessa havaittiin, että odottavien äitien suolistomikrobiston koostumus on yhteydessä myös raskaudenaikaiseen painonnousuun.
Tohtorikoulutettava Anna Aatsinki analysoi tutkimusryhmänsä kanssa 46 odottavan äidin suolistomikrobiston bakteeriprofiilin raskauden keskivaiheilla, ja vertasi sitä äitien painoon sekä koko raskauden keston aikaiseen painonnousuun.
Äidit, joiden suolistomikrobistossa vallalla olivat gram-negatiivisen Bacteroidetes-pääjakson bakteerit, lihoivat enemmän kuin tutkittavat, joilla oli pääosin gram-positiivisista Firmicutes-pääjakson bakteereista koostuva suolistomikrobisto. Bacteroides- ja Firmicutes-bakteerien tiedetään olevan yleisimpiä bakteerien pääjaksoja ihmisen ruuansulatuskanavassa. Nykyään tiedetään, että suolistomikrobistolla on yhteyksiä lihavuuteen, metabolisiin sairauksiin sekä muihin kansanterveydellisesti merkittäviin tautitiloihin. Turun yliopiston FinnBrain-tutkimuksessa havaittiin, että odottavien äitien suolistomikrobiston koostumus on yhteydessä myös raskaudenaikaiseen painonnousuun.