Tutkimusmatkalla vuodesta 1994
Tutkimusmatkalla vuodesta 1994
Hae

Väittelijä kehitti uusia prosessiteknologioita mustaherukan hyödyntämiseen elintarviketeollisuudessa

Leenamaija Mäkilä tutki elintarvikekehityksen alan väitöskirjatyössään, miten erilaiset mehunpuristusteknologiat ja varastointi vaikuttavat mustaherukkamehujen koostumukseen sekä niiden ke-
mialliseen ja aistittavaan laatuun.

Mäkilä kehitti myös uusia välipalatuotekonsepteja hyödyntäen marjojen puristuksesta ylijäävää puristekakkua. Tuloksia voidaan soveltaa elintarviketeollisuudessa kehitettäessä uusia korkealaatuisia marjatuotteita.

– Kehittämäni konseptin avulla saadaan hyötykäyttöön sellaisia marjan ravitsemuksellisesti merkittäviä osia, jotka tavallisesti joutuvat jätteisiin, Mäkilä kertoo.